dimecres, 12 de juliol del 2017

SETMANARI DE LA FAPAC 06-06-2017: Calor a les aules, segregació, dret alimentació, baròmetre educació...i més

EL SETMANARI DE LA FAPAC
6 de juliol de 2017

Sisplau, reenvieu aquest correu a totes les famílies
associades a la vostra AMPA. Compartim la informació!
View this email in your browser
MESURES DAVANT LA CALOR EXCESSIVA 
Ara que estem immersos en època de casals d'estiu, la FAPAC hem reclamat que els centres escolars i també els barracons compleixin les mesures necessàries per pal·liar els efectes de les altes temperatures com les registrades els últims dies. És obligat que les aules siguin confortables per fer classe amb tota normalitat. Des de la Junta Territorial de Lleida, juntament amb quatre AMPA, hem fet una acció conjunta per sol·licitar formalment a Ensenyament i a la Paeria que les escoles estiguin condicionades i exigir mesures d'urgència.
FRE A LA SEGREGACIÓ

La segregació frena la qualitat educativa
Les xifres parlen per sí mateixes: 18 centres de màxima complexitat a la Catalunya central, 9 al Maresme, 13 al Vallès Oriental. Un total de 330 a tota Catalunya amb uns 200.000 alumnes que hi estudien. La FaPaC reclama resoldre aquesta xarxa d'escoles segregades que continua existint i que crea diferències entre escoles i alumnat. Un fre a l'educació de màxima qualitat que defensem. 
EL DRET A L'ALIMENTACIÓ

La llet dels pobres
Aquest curs el Departament d'Agricultura ha repartit un got de llet als centres educatius d'infantil i primària d'"alta complexitat". Javier Guzman, director de VSF Justicia Alimentaria Global, i Maria José Morillas i Mario Parra, membres de FAPAC, signen un article d'opinió a El Periódico per reflexionar sobre aquesta prova pilot i reclamar responsabilitats al govern per garantir el dret a una alimentació sana i adequada.



PREU MENJADOR ESCOLAR

El preu màxim del menjador escolar per als centres educatius de titularitat del Departament d'Ensenyament per al curs 2017-2018 no variarà respecte a l'any anterior: 6,20 euros/alumne/dia, IVA inclòs. A més de l'àpat, inclou l'atenció directa a l'alumnat durant el temps de la prestació del servei i els períodes de temps anteriors i posteriors, des de que acaben les classes del matí fins que comencen les de la tarda amb una durada màxima de dues hores i mitja en total.
ABANDONAMENT ESCOLAR

Segons un informe de CCOO, calen 3.500 milions d'euros per rescatar els alumnes que van deixar les aules. El 19% dels menors de 24 anys no té estudis postobligatoris. A més de la inversió i eliminar el sistema de repetició, l'estudi planteja un canvi en les polítiques educatives. També aposta per adequar la FP als alumnes que abandonen les aules fent que tinguin un caràcter més pràctic.
LA VOSTRA PARTICIPACIÓ ÉS IMPORTANT
ESTEU SATISFETS AMB L'EDUCACIÓ QUE REBEN ELS VOSTRES FILLS?
Creieu que les famílies podem canviar les polítiques educatives? Hem de demostrar que les famílies tenim veu i que les nostres aportacions tenen valor. Ara disposem d'una bona oportunitat per fer-ho: L'ENQUESTA "BARÒMETRE DE L'EDUCACIÓ", Es tracta d'una eina, promoguda per la Fundació Bofill, on les mares i pares podem dir la nostra, què pensem de l'educació, dels valors de l'escola, de com veiem el futur, què demanem als polítics, etc.
Si encara no ho heu fet, animeu-vos, entreu a l'enquesta i empleneu-la! Només us portarà uns minuts. Les dades són confidencials i els resultats ens seran molt útils.
ESTUDIS I INFORMES

Al nostre espai web www.fapac.cat trobareu un racó on consultar els darrers estudis i informes relacionats amb l'educació que trobem interessant compartir. Actualitzem periòdicament la secció. No us perdeu detall!
NOVES ADHESIONS

El Ple de l'Ajuntament de Querol (Tarragona) és la darrera adhesió institucional a la nostra campanya per aconseguir una baixada de la ràtio a 20 alumnes per classe. Us recordem que continua activa la nostra petició del Change.org. Podeu signar i adherir-vos a la iniciativa. Gràcies pel vostre suport!
LA IMPORTÀNCIA DE LES REUNIONS FAMÍLIES-ESCOLA
Aquests dies la FaPaC ha participat en la formació duta a terme al centre de cultura popular La Violeta de Gràcia (Barcelona) en el marc del projecte "Redissenyem la reunió amb les famílies" de la Fundació Bofill que aposta per replantejar les reunions d'inici de curs. L'objectiu de la trobada va ser empoderar els equips dels centres per tal que puguin dur a terme els canvis i millores en les reunions entre l'escola i les famílies. Accediu a la notícia.
AGENDA
Mulla't per l'esclerosi múltiple
Activitats a moltes piscines de Catalunya. Busca la teva!
Dia: 9 de juliol de 2017
Lloc: Barcelona

Més informació

6a enquesta Inserció laboral a les universitats catalanes
Presentació resultats
Dia: 12 de juliol de 2017, a les 9.30 h
Lloc: Auditori Edifici Vèrtex Campus Nord Universitat Politècnica de Catalunya (Barcelona)
Més informació

 



Libre de virus. www.avast.com